ERPNext

Syntess Atrium | De ERP totaaloplossing voor de technisch dienstverlener

 

 

ERPNext is een van de meest toonaangevende open source ERP applicaties die er beschikbaar zijn. ERP staat voor Enterprise Resource Planning, waarmee u uw organisatie effectiever, efficiënter, sneller en flexibeler maakt. De software is geschikt voor kleine bedrijven, maar ook voor de wat grotere bedrijven. Deze software is gratis, maar voldoet ruimschoots aan alle eisen die dure pakketten ook hebben, denk aan Salesforce, denk aan Microsoft. Met ERPNext kun je, boekhouding, voorraadbeheer, rekeningen, inventaris, inkoop, payroll, projecten en nog veel meer in één programma beheren. De applicatie is erg gebruiksvriendelijk en daarom makkelijk om mee te werken.

Wanneer u een eigen bedrijf heeft en op zoek bent naar de ultieme software om alles voor bij te houden, moet u ERPNext eens proberen. Dit programma zorgt ervoor dat de administratie en goederenstroom van uw bedrijf gestroomlijnd verloopt. U kunt orders bijhouden, maar ook uw facturen, klanten in kaart brengen, afspraken maken, service verlenen en nog veel meer.

De mogelijkheden van ERPNext lijken oneindig en het is een van de meest geavanceerde programma’s om te boekhouden van het moment. ERPNext is gratis en beschikbaar via de website van het programma. Ook zijn er apps voor iOS en Android en is de software te downloaden en te installeren op uw eigen server.

ERPNext heeft een overzichtsveld, met daarin alle functies van het programma, die qua structuur op mappen lijken. Wanneer u op zo’n map klikt, komt u in het desbetreffende onderdeel van het programma. De eerste keer dat u het programma gebruikt, krijgt u een hulpprogramma te zien, waarmee u de gegevens van uw bedrijf moet invullen. Op die manier maakt u ERPNext geschikt voor uw organisatie. Vervolgens kunt u zo goed als alles doen wat u wilt. U kunt facturen versturen, rekeningen betalen en bijhouden, u kunt de voorraad bijhouden, zodat u weet wanneer u iets nieuws moet bestellen. U kunt binnengekomen bestellingen van klanten verwerken, bijhouden als die klaar zijn er verzonden kunnen worden. Handig daarbij is dat u met verschillende munteenheden kunt werken, voor klanten uit andere landen. U kunt een complete database van uw klanten aanleggen en makkelijk verkooporders naar leveranciers sturen.

Verder is het mogelijk om met ERPNext de volledige kosten van uw bedrijf in kaart te brengen. Daarnaast kunt u al uw projecten in kaart brengen en per project taken toevoegen, klanten invoegen en de status ervan bijhouden. Ook houdt u heel simpel een presentielijst van uw personeel bij, de declaraties, het loon en kunt u maandelijkse uitbetalingen instellen. U kunt zelfs een eigen helpdesk opzetten binnen dit programma, om uw klanten bij te staan en uw bankzaken gelijk regelen.

Doordat ERPNext werkt met GNU GPL v3, is de software heel makkelijk te integreren op uw eigen server. U kunt de software hiervoor direct op de site van ERPNext downloaden. Doordat de software online werkt, kunt u altijd en overal bij uw administratie, maar ook met de apps heeft u de boekhouding van uw bedrijf altijd bij de hand. De software is er in meer dan 70 talen.

ERPNext heeft de volgende kenmerken:

gratis beschikbaar als webversie, maar ook voor iOS, Android en als download voor uw eigen server,

zorgt dat de administratie van uw bedrijf goed gaat,

verstuurt facturen, rekeningen, doet inkoop, voorraadbeheer en meer,

legt database aan van klanten,

maak projecten aan en voeg per project taken toe,

beschikbaar in meer dan 70 talen.