ERPNext aangepaste velden

U kunt naar Formulier aanpassen gaan en het veld toevoegen aan een bepaald formulier of een documenttype (hierna DocType genoemd) .

Voor toegang tot Aangepast veld, ga naar:

Home> Aanpassing> Formulieraanpassing> Aangepast veld

U kunt ook naar de lijstweergave van elk DocType gaan en Aanpassen selecteren in de menu-opties.

Aangepast veld

1. Hoe u een aangepast veld maakt

 1. Ga naar de lijst Aangepast veld en klik op Nieuw.
 2. Document : Selecteer het document waarin u het aangepaste veld moet toevoegen.
 3. Label : voer in welk label u aan uw aangepaste veld wilt geven.
 4. Veld Type : ERPNext heeft al een set van veldtypen gedefinieerd, die gehaald kunnen worden uit deze drop-down menu. U kunt in dit menu het type van uw aangepaste veld selecteren.
 5. Bijwerken.

  Meer weten over Field types hier .

U kunt ook naar Formulier aanpassen gaan en een veld in een bepaald formulier toevoegen, bewerken of verwijderen.

Aangepast veld

1.1. aanvullende details

 1. Opties : dit veld komt in beeld wanneer u wilt dat uw gegevens specifiek zijn of de gegevens specificeren. Als u bijvoorbeeld het veld heeft geselecteerd als ‘Selecteer veld’, moet u hier de selectie-opties invoeren.

  Aangepast veld

 2. Ophalen van : als u wilt dat uw aangepaste veld ‘Koppelingsveld’ is, moet u het formulier specificeren waaraan dit veld moet worden gekoppeld. U wilt bijvoorbeeld een aangepast veld ‘Project’ maken in het DocType ‘Item’. U zou moeten invoeren om uw veldtype op te geven als ‘Link’ en ‘Project’ in het veld Fetch From in te voeren om ervoor te zorgen dat het veld wordt bijgewerkt met de lijst met alle vereiste DocTypes.
 3. Fetch If Empty : Dit selectievakje zorgt ervoor dat dit veld niet wordt overschreven op basis van Fetch From als er al een waarde bestaat.
 4. Standaardwaarde : voer de standaardwaarde in van het veld dat u voor dit veld wilt ophalen.
 5. Hangt af van : u kunt hier een voorwaarde definiëren om het veld weer te geven. Bijv. In het DocType-item verschijnen twee velden ‘Activacategorie’ en ‘Reeks activa-naamgeving’ alleen als het veld ‘Is vaste activa’ is aangevinkt. De afhankelijkheidsvoorwaarde hier zou zijn is_fixed_asset.

  Aangepast veld

 6. Veldbeschrijving : U kunt hier de beschrijving van het veld toevoegen die onder dit veld kan worden weergegeven.

  Aangepast veld

 7. Machtigingsniveau : hiermee kunt u aangeven welke rollen binnen uw organisatie dit veld kunnen bewerken. U kunt op rollen gebaseerde machtigingen doornemen voor meer begrip hiervan.
 8. In Preview : Als Show Preview Popup voor het documenttype is aangevinkt, wordt het veld opgenomen in het pop-upvenster dat verschijnt wanneer u met de muis over links van het documenttype zweeft (in lijstweergave en andere linkvelden).
 9. Breedte : dit bepaalt de breedte die aan dit veld wordt toegewezen tijdens het bekijken van het formulier in een rasterweergave.
 10. Kolommen : u kunt het aantal kolommen in de rasterweergave van het DocType definiëren.

  Aangepast veld

1.2. Meer eigenschappen

 • Is verplicht veld : dit vakje kan worden aangevinkt als u dit veld verplicht wilt maken tijdens het indienen van een DocType.
 • Uniek : Vink dit vakje aan als u wilt dat de waarde van dit veld uniek is. Dit kan worden gedaan in gevallen waarin het aangepaste veld voor een code of een identificatienummer is. Bijv. Artikelcode in geval van artikel, GST-nummer in geval van klant.
 • Alleen lezen : als u wilt dat dit veld een alleen-lezen of niet-bewerkbaar veld is. In dit geval wordt de waarde van het veld automatisch opgehaald uit andere velden.
 • Verborgen : Vink dit veld aan als u dit veld wilt verbergen of als u een bestaand veld wilt verbergen.
 • Afdrukken verbergen : In gevallen waarin u wilt dat de afdrukknop wordt verborgen in het afdrukformaat. Afrekenvelden in afdrukformaat voor meer informatie.
 • Geen kopie : als u dit vakje aanvinkt, wordt het kopiëren van dit veld in het DocType beperkt.
 • Toestaan ​​bij verzenden : hiermee kunt u wijzigingen aanbrengen in het veld, zelfs nadat u het formulier heeft verzonden. Afrekenen Waarde in ingediend document bewerken voor meer informatie.
 • In lijstweergave : dit maakt het veld zichtbaar in de lijstweergave van het DocType.
 • In standaardfilter : het veld wordt een standaardfilter in de lijstweergave van het document.
 • In Globaal zoeken : Als dit vakje is aangevinkt, kan dit veld worden doorzocht vanuit Globaal zoeken.
 • Vet : dit maakt dit veldtype vetgedrukt, dit voegt meer waarde toe aan het veld.
 • Rapport verbergen : dit veld is niet zichtbaar in de rapporten wanneer u dit vakje aanvinkt.
 • Negeer XSS-filter : hiermee kunt u dit veld bekijken zonder de HTML-tags.
 • Vertaalbaar : wanneer dit vakje is aangevinkt, wordt het vertaalbaar terwijl u hier aangepaste vertalingen op toepast .

2. Video’s

 

volgende: Formulier aanpassen