Cursussen in de zorg

 

Afbeeldingsresultaat voor Talenten

De 5 talenten van een coachend leider

Mijn persoonlijk top 5 op basis van de ervaringen van managers, medewerkers en de resultaten van de transformatie.

1. Richting geven

Voor elke transformatie is richten geven belangrijk. Richting geven is aanduiden waar je naar toe licht. De richting aangeven is niet zeggen hoe je daar komt. Of het aandragen van een oplossing. Een coachend leider schept de faciliteiten om medewerkers met oplossingen te laten komen.

2. Boodschap overbrengen

Een goede manager vertaalt complexe strategieën in heldere woorden en maakt duidelijk wat het doel is. Door het vertellen van een persoonlijk verhaal (metafor) verbindt de manager zich aan de medewerkers en zorgt dat de boodschap ook daadwerkelijk overkomt.

3. Transparant zijn

Een coachende manager is gericht op openheid en feedback. De manier van coachen is gericht op het ontwikkelen van talenten en het stimuleren van de samenwerking. Daar hoort ook voorbeeld gedrag bij. De manager vraagt om feedback en maakt het onbespreekbare bespreekbaar.

4. Coaching op maat

Coachen is maatwerk. Niet elke medewerker heeft dezelfde leerstijl. Sommigen zijn visueel ingesteld, anderen analytisch en weer een ander leert het beste door informatie te lezen. Kies daarom niet voor een methode, maar zorg dat de boodschap op maat wordt gepresenteerd.

 5. Leergierig

Een coachend manager staat open voor nieuwe ideeën, is bereid om te leren en is nieuwsgierig naar de ideeën van de medewerkers. Een coachend leider blijft zich ontwikkelen en laat zich ook zichtbaar coachen.